2015 m. kovo 5 d., ketvirtadienis

Naujovės tarnauja patogumui


Buitis nuolat kinta ir kinta labai sparčiai. Tobulėja buitinė technika, įranga, dizaino sprendimai. Visi kūrybiniai bei gamybiniai procesai atliekami tam, kad žmogaus gyvenimas taptų vis labiau ir labiau patogesnis. Ypač patogumas reikalingas tose namų erdvėse, kuriose praleidžiame daugiausiai laiko arba ten, kur tikimės atsipalaiduoti. Dar daugiau, iš patogumo tikimės ir praktiškumo.
Viena iš komforto zonų namuose yra vonios kambarys. Jis jau seniai tapo daugiau, negu vieta, skirta tik higienai palaikyti. Tai – mūsų asmeninis kūno atsipalaidavimo kampas, mūsų naminis ir personalinis spa centras, interjero, skonio, mados žaismo erdvė, santechnikos naujovių oazė. Vonios kambaryje nebeužtenka paprastų santechnikos darbų – įmontuoti vonią, klozetą ir prausyklę. Dabar vonios kambaryje santechnikos darbai ir interjero sprendimai yra pasiekę kone meno lygį. Dizaineriai kuria įprastus, tačiau kartu ir išskirtinius daiktus voniai. Praktiškumą jie įvelka į išskirtinės išvaizdos bei grožio apvalkalą. Neįtikėtina, tačiau net ir paprasčiausias vandens čiaupas gali būti kone meno objektas.
Skaidrus lyg kalnuose
Vanduo – ko gero pats svarbiausias dalykas žemėje. Jis kuria naujus gyvybinius procesus. Vanduo džiugina mūsų kūnus, taip pat ir akis. Juk keliaudami visada stabtelime pasigrožėti ežeru, tvenkiniu, kriokliu, jūros krantu, sraunia upe. Menininkai seniai suvokė estetinę vandens reikšmę – paveikslus, kuriuose vaizduojamas vanduo, būtų sunku ir suskaičiuoti. Gražiąją vandens pusę atrado ir dizaineriai. Juos vanduo įkvėpė kurti tai, kas vonios kambaryje džiugintų akis, taip pat būtų be galo funkcionalu bei patogu naudoti. Tai -  vokiškas vandens maišytuvas „Starck V“. Tai tikrai ne paprastas vandens maišytuvas. Tai – santechnikos grožio bei funkcionalumo sintezė. Šio maišytuvo grožis slypi tame, jog jis yra pagamintas krištolo. Kiekvieną kartą prausiantis ar valantis dantis, galima matyti, kaip skaidrus vanduo pasiekia rankas. Šis vandens maišytuvas – absoliučiai skaidrus, vandens tėkmę galima stebėti nuo pat jo sūkurio pradžios. Tai – tarsi mažas gamtos spektaklis kiekvieną kartą prausiantis.
 „Starck V“ vandens maišytuvas atitinka visų dizainerių siekiamybę – jame dera grožis ir, svarbiausia, praktiškumas. Visų pirma, maišytuvas leidžia sumažinti vandens srovę iki 4 litrų per minutę. Vanduo vartojamas ekonomiškai. Norėdami išvalyti maišytuvą, galėsite tai padaryti net neužsklendę maišytuvo vožtuvo – užteks nuimti jo galvą.
Dar viena santechnikos naujovė – šviečiantis dušas: šviestuvas ir dušas viename. Tai – japonų dizainerių sumanymas. Vonios kambaryje pastačius dušo kabiną ar vonią, visai nebūtina montuoti šviestuvo. Užteks įsigyti genialų dušą. Vos tik paleisite vandens srovę, vonios kambarys nušvis malonia ir jaukia šviesa. Toks dušas sukurtas ne tik kaip žmogui patogus daiktas, bet ir kaip interjero detalė. Dušo galvutėje įmontuota lempa vonios kambarį užlies tokia šviesa, kuri jus nukels tarsi į spa. Tik niekur eiti nereikės ir už procedūras mokėti neteks.
Jokio vargo vonioje
Kalkės vonios kambaryje neišvengiamos, taip pat, kaip  ir muilo dėmės. Visų namų šeimininkių siaubas yra įnirtingas dušo kabinos šveitimas. Tereikia vos porą kartų į dėmes numoti ranka ir jos įsisenėja. Jas išnaikinti tampa tikrai sunku. Vonios įrangos kūrėjai ir šioje srityje atrado sprendimą. Jie sukūrė specialaus pluošto technologiją, kuri apsaugo stiklą nuo korozijos. Ši technologija tarsi užsandarina stiklo paviršių ir jam priežiūros beveik nereikia. Bet kas, ką naudojate duše – muilas, dušo želė, šampūnas, dantų pasta, skutimosi priemonės – reaguoja su vandeniu, kuriame dar yra ir kalkių, bei palieka žymes ant dušo kabinos. Šveisk nešveitęs, bet dušo kabinos stiklai per gan trumpą laiką prarandą žvilgesį.
Tačiau - jei stiklas grūdinamas 600 laipsnių temperatūroje, jis tampa atsparus purvui. Galima sakyti, kad šveitimo darbus galite pamiršti – stiklas tarsi pats savaime „apsivalys“. Kadangi purvas prie tokio stiklo nelimpa, dušo kabina ilgus metus išlieka tarsi nauja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą