2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Juodai jaukūs namai


Kiekvienas žmogus svajoja apie jaukius namus. Vienam jaukumas asocijuojasi su naujumu, šiluma, patogumu. Kitam jaukumas – spragsintis židinys. Trečias jaukumą ir harmoniją apibūdina kaip galimybę namuose atsipalaiduoti, patogiai jaustis . Todėl paprašius apibūdinti, kaip įsivaizduoja save jaukiuose namuose, dažnas žmogus papasakoja svajonę, kaip šildant saulei jis sėdi supamoje kėdėje terasoje ir mėgaujasi kava. Terasa yra vienas iš tų namo komponentų, kurie paprastai siejami su jaukumu bei patogumu.

Iš tiesų, daugelis šiuolaikinių namų projektų turi terasą. Erdvę, kuri namo šeimininkams yra asmeninė, siejama su šeima ir laisvalaikiu. Terasoje šiltuoju metu laiku pusryčiaujama, rengiami vakaro pasisėdėjimai, patogu skaityti knygą – štai kodėl terasa yra tapusi laisvalaikio sinonimu. Planuojant namo statybą paprastai suplanuojama ir terasa.

Siekiama praktiškumo

Vykdant  šiuolaikinę namo statybą, siekiama ne tik grožio. Dabartinės statybos standartai yra daug aukštesni ir platesni. Namo statyba turi būti sparti, medžiagos – kokybiškos, namo detalės – madingos. Yra ir dar vienas svarbus kriterijus, kurio siekia beveik kiekvienas naujakurys: namo statyba turi būti praktiška, dar geriau – kartu ir ekologiška.

Tokie pat standartai taikomi kiekvienai namo daliai – ne išimtis ir terasa. Kadangi terasa nėra visiškai uždara, ją labiau veikia klimatas – sniegas, lietus, šaltis ar karštis. Todėl terasa turi atitikti ne tik šiuolaikinius mados standartus. Ji privalo būti praktiška, ilgaamžė ir, idealiausiu atveju, dar ir ekologiška.

Šiuos reikalavimus atitinka pastaruoju laiku itin madinga, tačiau pelnytai, medžiaga – medžio plastiko kompozitas. Ši medžiaga, naudojama terasoms, yra ilgaamžė, ekologiška bei praktiška. Kompozitą sudaro 70 procentų termiškai apdorotos medienos pluošto ir 30 procentų aukštos kokybės perdirbto polipropileno.

Ši statybų sektoriaus naujiena yra vienas moderniausių gaminių. Ir madingu kompozitas vadinamas nebe reikalo.

Mada – ne paskutinėje vietoje

Medžio plastiko kompozito vienas iš praktiškumo aspektų yra tas, jog dailylenčių nereikia dažyti. Tereikia išsirinkti trokštamą spalvą, o jų yra pačių įvairiausių. Vis dėlto, pastaraisiais metais namo statyboje nevengiama juodos spalvos. Ji vadinama paskutiniu mados klyksmu. Tuo labiau, kad mada šiuo atveju keliauja išvien su praktiškumu.

Madinga, nes juoda kuria prabangos įspūdį. Tačiau prabanga dera su absoliučiu praktiškumu, naudojimo paprastumu ir pritaikymo įvairove.

Kompozitą iš tiesų labai lengva prižiūrėti, dailylentes paprasta surinkti – nereikia kažkokių specialių žinių ar gebėjimų. Ši medžiaga yra vienas iš geriausių pasirinkimų terasai – dailylentės nebijo drėgmės, nešerpetoja, jos neįkandamos net kenkėjams. Šie faktoriai ypač svarbus, turint omenyje tai, jog terasa yra lauko teritorija, kur keičiasi klimatas, daug drėgmės ir, žinoma, įvairių kenkėjų.

Madinga juoda spalva irgi puikiai pasitarnauja – juk terasoje vaikštome su batais, neretai tiesiai iš sodo ar daržo įeiname su purvinais botais. Terasoje mėgstame pasistatyti kepsninę, laikyti lauko daiktus – kompozitas purvui ne toks imlus, ant jo batų įspaudai ar purvas beveik nesimato. Pasirinkus juodą spalvą terasai ja naudotis galima nebijant dėl kiekvieno purvo taškelio.

Be to, juodą spalvą, kuriant kontrastą, galima derinti su šviesiais lauko baldais, šviesiomis eksterjero detalėmis, juodame grindų fone puikiai atrodys spalvotos gėlės.
Kompozitas tiks ne tik terasai. Vykdant namo statybą, praktiškąjį  kompozitą galima panaudoti gaminant lauko baldus, tvoras, turėklus, laiptus. Ši atspari medžiaga tinka net fasado apdailai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą