2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Keturi geriausi pasirinkimai Jūsų kojoms bei namams

Turbūt norėtųsi pakeisti seną linoleumą koridoriuje. Gal ir senos grindų lentos svetainėje nebedera prie naujos sofos, vonios plytelės lyg ir apdaužytos. Kurią grindų dangą rinktis, kuri bus šilčiausia, maloniausia pėdoms?

Ko gero, linoleumo kloti jau nebenorėsite – ši nebrangi grindų danga gal kažkada ir tiko, bet dabar specializuotose parduotuvėse yra geresnių ir gražesnių pasirinkimų.

Pėdoms ypač malonu liestis prie medinio paviršiaus. Medis – natūralus, glotnaus ir šilto paviršiaus. Visada malonu žengti žingsnį ant natūralaus medžio grindų, parketo. Parketas simbolizuoja prabangą, jį kiek sunkiau prižiūrėti. Vietoje jo visada galima rinktis laminatą – jis kainuoja pigiau, bet gali imituoti natūralų medį arba, atvirkščiai, būti labai ekstravagantiškas, jei tokių norite namų.

Jei mėgstate, jog Jūsų pėdos kas žingsnį panirtų tarsi į minkštą debesį, klokite grindis kilimine danga arba puoškite austiniais kilimais. Tik įvertinkite tai, kad šiuo atveju namuose kaupsis daugiau dulkių.

Galite visas namų grindis iškloti plytelėmis – jau seniai įprasta, kad jomis klojamos ne tik vonios ar tualeto kambariai. Plytelės tinka ir virtuvėje, ir svetainėje ar net miegamajame.

Virtuvėje puikiai atrodo margos arba neteplių spalvų plytelės – galėsite nebijoti, jog ant grindų užtikš riebalo dėmė, nukris maisto kąsnis ar įmerkęs leteną į pieną pratapnos katinas.

Didelei svetainei dizaineriai rekomenduoja šviesias plyteles – platesnės erdvės, daugiau šviesos. Plytelės nebijo šlapesnės šluostės, jas lengviau prižiūrėti. Tačiau jos šaltos pėdoms.

Nebent namuose nuspręstumėte įsirengti grindinį šildymą. Net ir šalčiausiai atrodančios grindys visada bus maloniai šiltos. Be to, kalbant apie grindinį šildymą, keramikinės ar akmens masės plytelės šilumą išspinduliuoja geriausiai.

Tačiau mitas yra ir tai, jog rengiant grindinį šildymą galėsite naudoti tik plyteles ar akmens plokštes. Šylančioms grindims tiks ir prabangios parketlentės, ir pamėgtas laminatas ar kiliminė danga. Pastaroji šilumą praleidžia taip pat neblogai.

Tik nepamirškite, kad renkantis labiausiai Jūsų namams ir kojoms tinkančią grindų dangą būtina ją pirkti tik kokybišką ir tik tokią, kurią rekomenduoja specialistai.

Tinkamai parinkta grindų danga tarnaus ilgai ir nebus sugadinta, jei įsirengsite šildomas grindis. Turite paisyti, kuri danga šilumą išspinduliuoja geriausiai. Tokiu būdu galėsite ir sutaupyti. Juk pasirinkus tinkamas medžiagas ir profesionaliai atlikus darbus, šilumos sąskaitas galima sumažinti net perpus.

Vis dėlto, jei taupymo klausimas Jums ne pats svarbiausias, rinkitės tai, kas maloniausia pėdoms – šilčiausios medžiagos tos, kurios yra natūralios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą