2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Gražus miegamasis – saldus miegas

Miegamojo kambarys – pati ramiausia, romantiškiausia, tyliausia namų vieta. Miegamajame geriausiai pailsime, nuo baldų išdėstymo, jų kokybės priklauso mūsų miego bei poilsio kokybė.
Tai, kaip miegojote naktį, nulems, kokia bus Jūsų diena – energinga, darbinga ar jausitės išsekę ir pavargę. Todėl jau planuodami namo statybą, teisingai nuspręskite, kurioje namo dalyje bus miegamasis. Jo vieta taip pat turi įtakos Jūsų poilsiui.

Tyla ir ramybė

Jei vyksta namo statyba arba ketinate perorganizuoti savo butą, miegamajam išrinkite patį ramiausią kambarį. Miegamasis turi būti kuo toliau nuo įėjimo į namą ar butą. Jei tikite Feng Šui filosofija, miegamojo kambarys turi būti šiaurinėje būsto dalyje. Tai ne šiaurės įtakos darniems poros santykiams, bet ir todėl, kad  įrengus miegamąjį rytuose, gali nervinti ankstyvi saulės spinduliai, pietuose esantis miegamasis pernelyg įšyla.

Neapkraukite laisvos erdvės

Jei būstas jau suprojektuotas, namo statyba įvykdyta ir nebeturite laisvo pasirinkimo, kur įrengti miegamąjį, bent jau pasistenkite, kad Jūsų lova nestovėtų po stogo šlaitu. Stogo nuolydis, po stoglangiu stovinti lova suteiks tarsi sunkumą. Neapkraukite erdvės virš lovos baldakimais, užuolaidomis, sunkių rėmų paveikslais, lentynomis, šviestuvais. Gerai išsimiegoti trukdo net sunkios sijos ar pernelyg sunkios ir tankios langų užuolaidos. Suteikite savo poilsio oazei lengvumo. Juk nenorite jaukiai įsitaisę ant pagalvės galvoti, ar pakankamai gerai pritvirtinta toji lentyna su knygomis virš Jūsų galvos.

Tinkamas apšvietimas ir ne per daug daiktų

Kažin, ar jausitės gerai, jei miegamojo kambaryje visu ryškumu plieks lempos, šviestuvai mirgės keliomis spalvomis ir visa tai dar paryškins keletas veidrodžių.
Specialistai teigia, kad norint gerai pailsėti ir išsimiegoti, miegamajame reikia minimalaus ir prigesinto apšvietimo. Reikalinga lempa prie lovos, jei norėtumėte skaityti, bet milžiniškas šviestuvas prie lubų čia nepageidaujamas. Rinkitės švelnių spalvų apšvietimą, nešaltą. Taip pat ir sienas dažykite švelniomis, nerėkančiomis spalvomis – jos tik vargins akis, o ir vidinei būsenai nepadės.
Ezoterikos mėgėjai teigia, kad miegamajame neturėtų būti veidrodžių. Neva jie sugeria neigiamą energiją, kurią vėliau išspinduliuoja atgal. Neatmetamas ir tas faktas, kad prasibudus ir pamačius save veidrodyje, galima nesuvokti to ir paprasčiausiai išsigąsti. Neapkraukite miegamojo patalpos gausybe daiktų ir daiktelių. Užteks keleto interjero detalių.

Grynas oras ir švara

Jei miegamajame norisi gyvybės, galite pasidėti gėlę vazonėlyje. Neprisikraukite augalų per daug – Jums patiems reikalingas deguonis. Tačiau tą augalą, kurį vis dėlto nusprendėte laikyti miegamajame, kruopščiai prižiūrėkite – laistykite, valykite dulkes. Nešvarumų ten, kur miegate, reikia kuo mažiau.
Nepamirškite miegamojo kasdien išvalyti ir išvėdinti – tuomet neabejotinai galėsite mėgautis puikiu poilsiu ir kas rytą prabusti žvalūs bei išsimiegoję.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą