2015 m. sausio 9 d., penktadienis

Nuo linoleumo iki parketo

Jaukius namus siejame su šiluma. Šilumą siejame su patogumu. Vienas iš patogiausių pasirinkimų šiuolaikiniame būste – grindinis šildymas. Ši šildymo sistema netrukus atsiperka, padeda sutaupyti. Ši sistema leidžia priimti netikėtus interjero sprendimus, be to, ne taip sudėtingai įrengiama. Grindinis šildymas tinkamas ne tik naujiems namams, jį įsirengti galima ir sename būste.

Keletas patarimų

Grindyse pirmiausia įrengiama izoliacija. Kurią medžiagą bepasirinktumėte, izoliacinė medžiaga neturi praleisti drėgmės, taip pat izoliacija turi stabdyti liepsnos plitimą.
Toliau  yra  klojama plėvelė. Ji klojama ant izoliacinio grindų sluoksnio. Jei vamzdis yra rišamas prie vielinio tinklo, tinka paprasta polietileno plėvelė. Tačiau jei vamzdžiai tvirtinami specialiomis tvirtinimo detalėmis prie izoliacinio sluoksnio,  paprasta polietileno plėvelė netinka. Reikalinga speciali plėvelė su folija.
Paviršius, ant kurio klojama izoliacija, turi būti labai lygus. Jei esamos grindys nepakankamai lygios, nepagailėkite laiko ir lėšų joms išlyginti. Prieš klodami reikiamus sluoksnius įsitikinkite, ar grindys tikrai švarios – negali būti nei dulkių, nei smulkiausių dalelių.
Prieš užpildami visus sluoksnius betonu, sistemą būtinai pratestuokite. Užpylus betoną klaidų ištaisyti nebebus kaip.
Kai betonas jau sustingęs, galima kloti grindų dangą. Tačiau kurią pasirinkti?

Tinka beveik viskas

Tik mitas, jog įsirengus grindinį šildymą apribojamas grindų dangos pasirinkimas. Iš tiesų tinka visos dangos, kurių varža neviršija rekomenduojamos normos. Idealiai tinka trijų sluoksnių parketas, gaminamas iš medžio. Tačiau galimos ir daugelis kitų dangų. Tik svarbu įvertinti kiekvienos jų galimybes ir tinkamumą. Nepasikliaukite vien tik savomis žiniomis ar kaimyno patarimais. Profesionaliausiai pasirinkti grindų dangą padės specialistai. Jie padės išsirinkti tinkamiausią ir jums labiausiai patinkančią grindų dangą.

Ir medis, ir akmuo

Itin gerai šilumą išspinduliuoja akmens masės plokštės. Šildomoms grindims taip pat tinka keramikos plytelės. Vis dėlto, šios medžiagos patinka ne visiems ir tinka ne kiekvienam interjerui.
Šiluma daug dažniau asocijuojasi su medžiu. Galite būti tikri – ši medžiaga puikiai tinka šildomoms grindims.
Galite grindis iškloti parketu, medžio grindimis, laminatu – tiks bet kuris iš šių pasirinkimų. Tik reikia atsiminti vieną taisyklę: jei grindis išklojote parketu ar medžio grindimis, betono paviršiaus temperatūra negali viršyti 27 laipsnių šilumos.
Ir dar vienas patarimas: nusprendę turėti medines grindis, nenaudokite buko ar klevo medienos. Prieš klodami bet kokią grindų dangą, pasirinkite tinkamą paklotą – jis turi būti laidus šilumai.
Rinkdamiesi grindų dangą apmąstykite, kuri kuriai patalpai tiks. Vonios, tualeto kambariui tinkamiausios keramikos plytelės, akmens plokštės. Šios dangos dažnos ir virtuvės kambariuose – gerai išsklaidančios šilumą, neteplios, nejautrios drėgmei.
Medis – parketas, laminatas – tinka svetainei, miegamojo kambariui. Galimas pasirinkimas yra ir kiliminė danga – tarsi tinkamiausia, pavyzdžiui, vaikų kambariui. Tačiau kiliminė danga nėra itin šilumą sklaidanti medžiaga, be to, itin „mėgsta“ kaupti dulkes.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą