2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Kada laikas keisti stogą?

Nieko nėra amžino. Ši taisyklė tinka, atrodytų, ir tokiam tvirtam dalykui, kaip mūrinis pastatas. Net ir kokybiškai pastatytiems namams vieną dieną prireikia remonto: tai sienos suskilo, tai langai susidėvėjo. Ne išimtis ir namo stogas. Jis laikui bėgant kenčia labiausiai – nuo lietaus, sniego, vėjo, karščio, oro permainų. Kad ir kaip tobulai būtų atlikti stogo dengimo darbai, vieną dieną ateina laikas stogą atnaujinti ar net pakeisti.
Norint atlikti naujus stogo dengimo darbus, visų pirma nereikia galvoti, jog tai milžiniškos išlaidos. Tikra tiesa, jog stogo dengimas kainuoja brangiai. Tačiau dar brangiau, jei senas stogas varva ir gadina sienas, praleidžia šaltį ir vėjo gūsius. Pakeitę seną stogą niekada nesigailėsite. Tačiau klausimas – kada laikas jį keisti?
Apžiūra
Visose stogo priežiūros taisyklėse rašoma, jog stogui reikalinga reguliari apžiūra. Prieš atlikdami remontą, jį atidžiai apžiūrėkite dar kartą. Užlipę patikrinkite, kiek daug pažeidimų yra. Jei jų ne vienas ir jie akivaizdūs, galbūt labiau verta stogą keisti, o ne jį remontuoti. Jei stogas nebe atrodo estetiškai, neįmanoma nuvalyti susikaupusių nešvarumų bei samanų, danga yra suskilusi, vadinasi, stogą keisti reikia. Iš tolo apžiūrėję namą pamatysite, ar stogas atitinka laikmetį, ar vis dar atrodo gražiai. Jei vaizdas nedžiugina akies – dar viena priežastis remonto darbams.
Metai
Šiais laikais stogui yra suteikiama garantija. Tačiau prieš keliasdešimt metų statyti namai jokių garantijų nebeturi. Paprastai manoma, kad stogo kokybiško tarnavimo amžius yra trys dešimtmečiai. Žinoma, ir po 30-ies metų stogas gali atrodyti kuo puikiausiai. Tačiau gera išvaizda nereiškia, kad stogas yra sandarus. Geriau remontą atlikti tada, kol nėra didelių bėdų. Mat susilaukus netinkamo laiko, keisti reikės ne tik stogą, bet ir apibėgusias sienas.
Apsisprendimas
Jei stogą vis dėlto nusprendėte keisti, teks padaryti ne vieną sprendimą. Visų pirma dėl stogo stiliaus. Paliksite tokį patį, ar ryšitės didesniems pokyčiams. Asbestinį šiferį galima pakeisti šiuolaikiniu. Tačiau šiais laikais yra gerokai daugiau pasirinkimų. Galite pirkti skardą, čerpes, bitumines čerpes ir panašiai. Galbūt jūsų stogas daugelį metų buvo pilkas ir dabar apsispręsite pažaisti spalvomis – specializuotose parduotuvėse spalvų pasirinkimas didžiulis, galite namus pagyvinti raudona spalva, likti prie saugios žalios ar rudos, arba pakvailioti ir rinktis kelias spalvas, neįprastas formas.
Patirtis
Prieš rinkdamiesi stogo dangą, stogo stilių, nebijokite apžiūrėti kaimynų stogų, pasivažinėti po naujus kvartalus. Klauskite specialistų – profesionalų nuomonė leis išsirinkti kokybiškiausias medžiagas ir geriausius stogo dengimo meistrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą